dinsdag 9 juli 2013

Een naaidoosje

Hoi hoi

Vroeger vond ik het altijd heerlijk om in de naaidoos van mijn oma te rommelen. zij had er altijd van alles inzitten. Dobbelstenen en pionnen, een vingerhoed een klein schaartje, drukkertjes, knoopjes en spelden. Een potlood en een pen......en nog veel meer.


Toen zij overleed, 15 jaar geleden en niemand de naaidoos wilde hebben heb ik hem mee naar mijn huis genomen. Zoeiets mag niet bij het afval. Hij heeft jaren lang in de oude staat gestaan en ik keek er af en toe eens in. Later heb ik hem opgeruimd (altijd spijt van gehad) maar de spulletjes die erin zaten zijn niet weg gegooid. Ik heb alles bewaard en ook nog vaak in gebruik. Nu heb ik een deel van de spullen in dit leuke doosje gedaan. Een klosje garen van vroeger er boven op geplakt gewoon voor de sier. De drukkertjes en knoopjes liggen nu in de laadjes en ook de vingerhoed.....die is me echt heel dierbaar.

Het doosje is gemaakt van 12 luciferdoosjes.

Je neemt 12 grote luciferdoosjes. Klein kan ook maar dan wordt je kastje wel erg klein. Je maakt 4 torentjes van 3 doosjes. En die plak je aan elkaar. Daarna plak je de torentjes op deze manier aan elkaar.
Haal de laatjes er eerst even uit anders zitten die dadelijk vol lijm of ze plakken aan elkaar.

Daarna heb ik alles bewerkt met mooi papier en op de laadjes een knoopje genaaid zodat die ook echt open en dicht kunnen.
Van vilt heb ik een speldenkussen gemaakt en die heb ik met klittenband boven op de doos gemaakt. Nu kan hij er toch af en je bergt het weer op door hem op de klittenband te plaatsen.

Alle kanten van het doosje heb ik mooi versierd zodat je hem met elke kant voorop kunt zetten. Het schaartje boven op in het naaiklosje is er een voor de sier, maar je kunt er natuurlijk ook een echt schaartje inzetten.

Ik vind hem zelf wel leuk geworden, jullie ook hoop ik.

Nog 5 volgers te gaan dan gaat de candy eruit........wie gaat hem winnen

XXX Ine

7 opmerkingen:

 1. wat een schitterend kastje heb je gemaakt Ine....BEELDSCHOON is hij geworden.....ik ga het binnenkort ook eens maken prachtig.
  Liefs |Ghea

  BeantwoordenVerwijderen
 2. wow wat heb je dit super mooi gedaan en ook nog eens een duidelijke uitleg erbij

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat een prachtige herinnering heb je er zo van gemaakt Ine...en zo duidelijk uitgelegd....enne, die candy? die ga IK winnen....haha

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Hallo Ine,
  Dat heb je prachtig gemaakt
  Helemaal toppie
  Liefs Cinderella

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat schitterend Ine en wat een prachtig verhaal zit er achter, ik vind het super.
  Liefs van Anita

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat een mooi naaidoosje heb je zo gemaakt, Ine. En met een mooie herinnering.

  Liefs,
  Sjanie

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Hij is echt prachtig Ine en vooral het verhaal erachter.

  liefs
  Folkje

  BeantwoordenVerwijderen