dinsdag 17 februari 2015

Een gepimpte doos.

Hoi allemaal,

Zo nu weer een creatie van mij. Een keer iets heel anders als een kaartje. Jullie hebben vast gezien dat op het blog van Kreatrends al meerdere "andere" dingen zijn geplaatst dan alleen kaartjes. Nu is het mijn beurt.
Ik heb gebruik gemaakt van een kant en klare doos. Deze is van de brillen winkel en heeft een afmeting van 13 bij 20 cm en is 8 cm hoog. Ik heb als eerste eerst de doos helemaal wit gemaakt met witte Gesso.
Daarna heb ik met de "masks" van Dutch Doobadoo het reliëf gemaakt.


Ik heb gekozen voor het mozaïek. Dit heb ik gedaan met structuur pasta. Ook heb ik met diverse mallen figuren gestanst van cartstock. Gewoon met de stans machine. 
                                       

Deze heb ik op de witte gesso geplakt. Op de achterkant heb ik ook een stukje gewoon grof gemaakt. Dit doe ik met een schuursponsje en dan deppen. Hoe grover de spons hoe grover je reliëf.  Boven op ook nog een stukje ribbel karton geplakt. Zorg dat dit allemaal goed vast zit. Je kunt nu nog een laag witte gesso aanbrengen. Als alles dan goed gedroogd is kun je de andere versieringen gaan opbrengen. Ik heb van alles genomen. Bloemetjes, een sleutel, een bierdopje, een schroef, de leuke houten ornamentjes. Er zit vast iets naar jou smaak tussen. Ik heb er zelfs een paar dopjes van pistache nootjes opgeplakt. Deze heb ik ook nog een laag witte gesso gegeven. Als het dan weer goed gedroogd is kun je een laag zwarte gesso aanbrengen. Deze dekt in een keer. 

Op de voorkant heb ik nog een touwtje gemaakt om hem makkelijk open te kunnen maken.
Op de onderkant heb ik 4 kralen geplakt zodat je leuke pootjes hebt.
Nu alles zwart is kun je beginnen met afwerking.
Dit heb ik gedaan met Inka Gold. Dit werkt echt super op de zwarte ondergrond. Ik heb een nat sponsje genomen en dan wat kleur opnemen uit het potje. Zorg dat je niet teveel gebruikt. Je hoeft ook maar net je werkje aan te raken. je hebt snel teveel. 
Ik heb zelf 2 kleuren gebruikt: oud zilver en oud goud. 


ik hoop dat julle het weer leuk vinden. Het is echt heel erg leuk om te doen, dus ik zou zeggen probeer het eens.

Groetjes Ine


Hieronder vind je alle gebruikte materialen met een rechtstreekse link naar de webshop van Kreatrends.


470.715.019 Dutch Mask Art Small Circles A5 Viva Decor Struktuurpasta wit8089/0215 Ribbelkarton small 30,5 x 30,5 cm  811500/0208 Hout ornament box Baby
YCD10015 Snijmal Trellis Frame - Playful Winter  902 Inka Gold Metallic pasta Zilver

4 opmerkingen:

 1. Hij is prachtig, Ine.
  Super leuk gedaan.

  Lieve groet Giny

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind hem helemaal super Ine...en alles zo duidelijk uitgelegd...in het echt vond ik hem trouwens nog mooier dan hier op de foto's!
  xxx Margreet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hoi Ine,

  Wat prachtig. Echt kei mooi.

  grtjs
  Claudia

  BeantwoordenVerwijderen
 4. deze doos is super gaaf geworden
  echt héél mooi gemaakt Ine
  groetjes,Gerrie

  BeantwoordenVerwijderen